Trio van -Powerslim- omelet, my favourites.

Op de planning nog eens een easy & quick gerechtje van Powerslim: omelet! En wel een trio van omelet. Zo snel klaar, lekker én het vult! Je kan je omelet ook steeds met een slaatje vergezellen voor een extra crunchy bite! Hier volgen mijn 3 receptjes, die je ook zonder het powerslim dieet kan klaarmaken.

Omelet met tomaat
Je neemt een tomaat en snijdt deze in dunne schijfjes. Easy as 1-2-3! Je bakt deze al aan in een beetje olijfolie in een pan met anti aanbaklaag. Deze kan je eventueel al kruiden met zwarte peper en zout.
Als je ziet dat deze wat droger worden, giet je het Powerslim omelet mengsel hierover.
Eventueel resterende schijfjes tomaat kan je bovenop je mengsel leggen en mee bakken of je snijdt ze in blokjes en eet ze als slaatje op. Je kan ze eventueel combineren met een paar zilveruitjes of iets anders wat je lekker vindt.

img_9650

 

Omelet met groene asperges
In tegenstelling tot de witte asperge, groeit de groene asperge boven de grond. Hierdoor heeft de asperge niet alleen een krachtigere en kruidigere smaak, maar bevat ze ook meer vitamines dan de witte variant. Win-win dus, enfin, dat vind ik er van.

img_9654

Ik kookte de asperges even voor. Je moet hierbij heel snel zijn, want ze zijn snel ‘plat’ gekookt. Don’t ask me how I know. Daarna bakte ik ze in een beetje olijfolie alvorens ik het Powerslim omelet mengsel er over goot. Het mengsel laten bakken tot alles mooi vast is.
Smakelijk!

img_9652

img_9651

Omelet met champignons & courgette
Last, but not least. Omelet met champignons … mmmmmmm. Ik moet toegeven dat het toch één van mijn favorieten is. Ik sneed mijn champignons in schijfjes. Dat kunnen ook blokjes zijn of je kan ze in het geheel laten. Olijfolie in de pan, teentje knoflook in uitpersen, beetje omroeren én champignons erbij. Ik heb graag dat die wat aangebakken zijn, but again, daar doe je mee wat je wil. Als ze gebakken zijn hoe jij ze graag lust: je kan het ondertussen al raden: omelet mengsel er over. Ik had ook nog een overschotje courgette, sneed deze in schijfjes en legde deze ook nog over het mengsel. Laten bakken. Klaar!

img_9647img_9648img_9646IMG_9656.JPG

Zo, drie lekkere omelet varianten. Bijna hetzelfde, maar toch telkens héél anders van smaak. Trouwens … als je geen Powerslim dieet volgt, dan kan je het omelet mengsel prima vervangen door een echt opgeklopt eitje.

Smakelijk,
Katrien

4 gedachtes over “Trio van -Powerslim- omelet, my favourites.

  1. Toevallig las ik vanmorgen een artikel over hoe je meer groenten op je bord kan krijgen, te beginnen met het ontbijt :-D. Dat treft dat jij hiertoe nu enkele lekkere ideeën op tafel tovert. Ziet er allemaal lekker uit, ik zou niet kunnen kiezen. Zo’n watertje met smaak lust ik ook wel 😉 (pas ontdekt).

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s