Sewingtime! Eindelijk, een Aster trui in mijn kast.

Het leek de laatste tijd niet zo goed te lukken, tijd vinden om achter mijn naaimachine te kruipen. Maar soms, als je iets écht écht écht iets wil, dan vind je wel tijd. Zo gaat dat.

Toen ik bij In Stijl boetiek een supertoffe broek van Mason’s vond, ontbrak daar nog een topje of truitje op. De mooie gouden glitter trui die er zo goed bijpaste, was helaas te groot. Maar daar gaan we nu niet om huilen hè! In mijn geval is ‘te groot’ positief. Ha!

Ik kon het niet laten om ’s avonds online op zoek te gaan naar een gouden glitter stofje … en zoals dat gaat met tijd maken, zo gaat dat vaak ook met zoeken. Wie zoekt, die vindt. En tadaaa …. ik moest niet lang twijfelen om het stofje mijn online mandje in te kegelen.

Nu nog een geschikt patroon vinden. Liefst niet te ingewikkeld, maar toch trendy. Ik herinnerde me het Start to Sew filmpje van de Aster trui van La maison Victor. Dat zag er nu toch best wel easy-peasy uit. Ik tekende én verlengde het patroon met 10 cm, knipte het uit de stof … en stikte alles aan elkaar. Eerlijk? Het was een snel klaar project en was net op tijd af om mee in de valies te kunnen voor ons weekendje naar de Champagne streek. Ideaal als background voor fotootjes!

Toen we tijdens ons bezoek aan het stadje Troyes een poort met goud schilderwerk tegenkwamen van hotel Dieu le Comte, kon ik niet anders dan mijn Aster daar voor te smijten. Met mezelf erbij, natuurlijk. Een nieuwsgierige voorbijganger smeet weleens een vragende blik. Niet bij die eerste foto, wel met de andere die volgden. Tja, er is nu niet echt sprake van een volleerd model. But hey … Ik wilde je wel mijn Aster laten zien! Ik kreeg er de slappe lach van … en we gingen snel weer verder!

mariecadie-com-aster-trui_1mariecadie-com-aster-trui_2

Je kan het jammer genoeg niet goed zien op de foto, maar de zakjes van mijn broek zijn afgewerkt met een soort van gouden paspel. Vandaar dus mijn zoektocht naar een gouden stofje.

mariecadie-com-aster-trui_3

Ik placeerde me ook eens tussen de bloemekes. Dat dat gouden lurex stofje niet echt een goeie match is met regenjasjes en vooral de velcro die daar op zit, zie je helaas al op de bovenstaande foto! 😦 Dat trekt draadjes! *Dubbele pruillip*

mariecadie-com-aster-trui_4

En dat hart? Ja, dat moest mee op de foto! Dit kunstwerk bevindt zich op de kaaien, vlakbij het begin van de rue Hennequin. Het is gemaakt door de kunstenaars Michèle en Thierry Kayo-Houël. Dit hart is vervaardigd uit Inox en weegt 400 kg. Just so you know! 🙂 Mijn arrogante blik, die krijgt u er gratis bij. Wai wai wai, was da?!

mariecadie-com-aster-trui_5-2

En toen mocht het jasje terug aan én het ventje mee op de foto.

Conclusie:
Het patroon is top en zit echt heel snel in elkaar. Ik verlengde het wel met 10 cm en gelukkig maar, of ge zag blote buik op de foto. And believe me, that’s a NO NO! En de stof? Tja, ik was er echt keiblij mee, maar nu wat minder omdat het zo snel ‘draadjes’ trekt. Als u denkt aan een alternatief, laat het me gerust in de comments weten.

Tot naais,
Katrien

14 gedachtes over “Sewingtime! Eindelijk, een Aster trui in mijn kast.

    1. Oefening baart kunst! Alhoewel, mijn naaisels verre van kunst zijn. Dit is echt nog een makkelijk patroon … alhoewel er toch een beetje ‘gechipoteerd’ is met het aanzetten van de halsboord. Geen kat die dat ziet met zo’n glitterstofje, hihi!! 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s