Wat deed u op de Nationale Feestdag? Wij maakten easy peasy Nationale Cupcakes met Dr. Oetker!

Eerlijk gezegd is de Nationale Feestdag vooral een fijn dagje verlof zowat in het midden van de zomer. Een welgekomen dagje dit jaar, aangezien ze niet zo talrijk aanwezig zijn in 2016, de verlofdagen hè!

Op de Nationale Feestdag was het voor de oudste dochter een beetje feest! Haar beste vriendinnetje mocht komen spelen, het zonnetjes scheen volop en dus mocht er ook naar hartelust geplonsd worden in het zwembad. Als ook Paola en Albert mogen genieten van de zon in Sardinië, dan wordt het ons vast en zeker vergeven dat wij genoten in onze eigen tuin, ha!!

En hoe beter kan je 5 jarige meisjes entertainen door samen cupcakes te bakken? Insert de bakmixen van Dr. Oetker. We gingen deze keer voor de bakmix voor de cupcakes.

MarieCadie.com DrOetker CupCakes 1

We namen er ook de gekleurde schrijfstiften mee, om onze cupcakes achteraf in de Belgische driekleur te kunnen versieren. Maar eerst twee eitjes, boter en een beetje melk toevoegen.

MarieCadie.com Dr Oetker cupcakes2

Ik wilde schrijven dat het de lekkere eitjes van onze eigen kippen waren. Maar één of ander beest vindt onze kippen geweldig lekker, zodat er van ons quintet van gevleugelde vrienden er nog maar eentje overblijft.

Maar goed, de bakmix, eitjes, boter en melk mogen in de keukenrobot. Goed laten mixen en dan de bakvormpjes vullen. Die bakvormpjes hoeft u trouwens niet in huis te hebben, want die zitten ook in de Cup Cakes Bakmix versakking! 12 om precies te zijn. Handig hè!?

De gebakjes moeten dan een half uurtje in de oven … en dan versieren maar. De schrijfstiften zijn echt handig in gebruik, want die kleine meisjeshanden wisten er raad mee én maakten zo hun eigen tricolore cupcakes. Nom nom nom.

MarieCadie.com Dr Oetker cupcakes 3

Ik versierde zelf ook nog een paar cupcakes. Eentje met de schrijfstiften en de andere met de Cup Cake vanille topping en tricolore fruit!

MarieCadie.com Dr Oetker Cupcakes 4MarieCadie.com Dr Oetker Cupcakes 5MarieCadie.com Dr Oetker Cupcakes 6

En dat ze lekker waren! En zo simpel … dat kan haast niet mislukken.

Ik kon het ook niet laten om een speciaal voor de gelegenheid tekening of handettering te maken. Al zou nog wat oefenen of een workshop niet mis zijn.

Wat deed u op de Nationale Feestdag?

Smakelijk,
Katrien

7 gedachtes over “Wat deed u op de Nationale Feestdag? Wij maakten easy peasy Nationale Cupcakes met Dr. Oetker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s