De beste manier om Vergane Glorie Fruit niet zomaar weg te kieperen.

Je kent het wel. De eerste rimpeltjes verschijnen, het ziet er niet meer allemaal zo strak uit. En de nog bolle kaken beginnen nu wel erg te glimmen. Dat kan als eens gebeuren als je fruit een paar dagen onaangeroerd in de fruitmand ligt. Meestal is dat hier niet het geval, want hier worden wel wat kilootjes weggeknabbeld per week. Maar deze keer waren de abrikoosjes die ik kocht niet echt wat het moest zijn. Het lag eigenlijk niet eens aan de smaak en zeker niet aan het uitzicht, want dat was best OK. Maar de textuurΒ was zo melig, precies alsof er, ja, meel dus door de vrucht gedraaid is. Geen idee aan wat het ligt. Die abrikoosjes haalden het dus niet meer en bleven al enkele dagen onaangeroerd in de fruitschuif liggen. Zonde. Toch?

MarieCadie.com abrikoosjes

Maar wat doe je daar dan mee? Ik ontdeed ze snel van hun pitten en gooide ze allemaal in een kookpot, waar ik eerst een bodempje water had ingedaan. Ik bracht ze samen met een stokje kaneel Γ©n een aantal muntblaadjes aan de kook. Er mocht ook nog wat sap van een limoen bij, vonden mijn smaakpapillen.

MarieCadie.com Abrikozen Muntgelei abrikoos stukjesMarieCadie.com abrikozen munt

Als alles goed doorgekookt is, dan mag je alles doormixen. Ik deed er achteraf nog wat stevia bij … het mocht net dat stukje zoeter. Hooray forΒ no sugar, ‘cause no guilty feelings. Meteen ook geschikt voor diabetici! Whoppaa πŸ™‚

MarieCadie abrikozen muntgelei mix

En zie hier het resultaat … héérlijk bij wat natuur platte kaas Β of verse kaas, hoe je wil. Eventueel met knapperige granola Γ©n schijfjes abrikoos. Mmmmm …

Mariecadie.com muntgelei breakfastMarieCadie.com abrikozen muntgelei stilleven

Je kan er ook een breakfast in a jar mee maken. Of gewoon iemand blij maken met een potje zelfgemaakte abrikozen munt gelei.

MarieCadie.com  Abrikozen muntgeleiMarieCadie.com abrikozen muntgelei mom kitchen

Enne, wat doe jij met ‘vergane glorie fruit’?

Smakelijk!
Katrien

 

5 gedachtes over “De beste manier om Vergane Glorie Fruit niet zomaar weg te kieperen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s