Juffencadeautjes … doe jij er aan mee of niet?

Juffencadeautjes, doe jij er aan mee of niet? Geef je enkel een juffencadeautje aan een juf die nét dat ietsje extra heeft? Of is het elk jaar van dattum? Wat geef je dan? Iets gekocht? Of laat je de kids iets maken? Of kruip je zelf in je creatieve hoekje?

Bij mij hangt het eerlijk gezegd een beetje af van mijn mood én planning. Iets gaan kopen … dat vind ik eerlijk gezegd niet zo eenvoudig. Want wat koop je dan? Het 84ste knuffeltje met beste juf op? Een pennenzak met diezelfde tekst?  Dus kroop ik dit jaar op tijd achter mijn naaimachine én presenteer ik jullie deel 1 van mijn juffencadeautje. En trots dat ik ben, vooral dan dat ik nu al kan presenteren! 😉

In eerste instantie ging ik op zoek naar een eenvoudig patroon van een tote bag. Maar blijkbaar lukte me dat niet … of ik vond niet wat ik zocht, of het was te groot, te smal, te ingewikkeld. Ik vond de spark niet, quoi. 😉 Mijn tote bag goesting veranderde naar een ander tasje. De Marie tas, uit het boek ‘De Tas van Annelies‘ van de hand van ‘De zuster van …‘ . Dat leek me nog wel wat. Al besefte ik dat die rits wel eens voor moeilijkheden zou kunnen zorgen. Ik ging op zoek naar een geschikt stofje. Op de één of andere manier moest en zou ik een zacht knuffelstofje vinden. “Voor een tas?!?”, hoor ik u denken. Géén idee waar dat idee nu weer vandaan kwam, maar goed. Ik kocht dus twee zachte jeans-like stofjes om de tas te maken. Zelfs in het naaicafé, waar ik tweewekelijks probeer naartoe te gaan, kreeg ik te horen dat ze het niet zouden durven om zo’n zachte stof te gebruiken voor een tas. Dat deed me toch een beetje twijfelen, een matig naaistertje tegenover die toch wel gevorderde naaisters. But i did it anyway! Sounds familiar?

Maar hier is ze dan. Mijn versie van de Marie tas, voor de juf. Tenzij u mij nog een hypersimpel totebag modelletje weet voor te schotelen. Wie weet waag ik me dan nog aan een tote bag?!

MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau1

Ik koos voor een rode contrasterende rits, en daar ben ik wel erg blij mee. De verkoopster had alleen een kortere rits en zei me om het een beetje dichter te stikken, maar dat vind ik eigenlijk iets minder meevallen. Wél echt blij met het contrasterende rood.

MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau_rits detail

Mijn labeltje mocht ook niet ontbreken. Niet aan de buitenkant en niet aan de binnenkant!

MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau3

MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau2MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau4

Ik hou ook wel van het bijpassende sterrenstofje! 🙂 A star for a star of a teacher!

MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau5MarieCadie.com_Marie tas_juffencadeau6

Er hoort nog een deeltje twee bij dit juffencadeautje. Dat komt er snel aan in een volgende blogpost. Wat denken jullie? Juffencadeautje waardig? Of moet ik toch nog op zoek naar een snel en gemakkelijk tote bag patroon?

Tot naais,
Katrien

patroon: Marie tas uit ‘De tas van Annelies
stof: Nostex Tienen
fournituren: Nostex Tienen

12 gedachtes over “Juffencadeautjes … doe jij er aan mee of niet?

 1. Kan best als cadeautje hoor. Het is idd eens iets anders en meer persoonlijk dan het zoveelste beste-juf-beertje.
  Tip om het nog wat persoonlijker te maken: gebruik voor de binnenkant een lichtgekleurd effen stofje en laat je kids er met textielstift een tekening maken.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben nog niet verder geraakt dan een Vink-tas, al probeerde ik wel al één en ander.
  Volgens mij zal die juf daar ‘wreed content’ mee zijn!
  En eigenzinnig doen rond stofkeuze : herkenbaar!!

  PS : Zou ik nog mogen weten waar je naar het naaicafé gaat ?

  Liked by 1 persoon

  1. Mmmm misschien moet ik dat van die Vink tas toch eens opzoeken! 🙂 ik hoop dat ze er blij mee zal zijn. Ik twijfel thans nog altijd een beetje …

   Ik ga naar een naaicafé in Hoegaarden. Geen idee van waar jij bent … En of dzt nuttig is voor jou? 😉

   Like

 3. heel leuk en mooi, en ik zie eigenlijk niet echt in wat er mis is met dat stofje?? ik vind het er net keimooi uitzien!! wie wilt er trouwens geen streelzachte tas? Ik vind het echt geslaagd hoor! Ik maakte zelf toilettasjes, maar dat zag je wel al denk ik 🙂 Vorig jaar maakte ik de Juliette tas uit Mijn Tas, ook heel leuk!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s