EK gekte? Ik stikte een voetbalrokje voor mijn docher.

Weet je wat ik altijd al geweldig vond bij onze Noorderburen?! Hoe ze met hun allen achter hun voetbalploeg staan, wat er ook gebeurd. Als één oranje blok achter hun ploeg. Heel Nederland kleurt oranje. Ge-wél-dig vind ik dat.

Ik ben dus ook maar wat blij dat die voetbalgekte ook bij ons is doorgebroken! Al heb ik zo sterk mijn twijfels of die EK koorts niet snel zal dalen na de eerste match van gisteren. Hope not! Voor mezelf bestelde ik een T-shirt van O’ren. Enfin, ik mocht het van mezelf bestellen bij winst … maar euh … beloftes zijn er om gebroken te worden, niet? Allez les belges!

De dochter die mocht in voetbaltenue naar school. Ik was van plan om iets uit de supporterscollectie van JBC te shoppen, maar daar stak dit voetbalstofje een stokje voor.

MarieCadie.com_voetbaloutfit_detail label

Nog wat tricolore lint, rode boordstof en een leuke glitter goal patch vlogen mijn winkelmandje in, alvorens ik me naar de kassa begaf. Ik moest en zou voor dochterlief zelf een rokje maken. Een eenvoudig rimpelrokje zou het worden. Lees: geen patroontje nodig! Sneller klaar! Rechthoekjes knippen, rimpelen et voilà. De boordstof werd opgemeten. Ik heb het kind uiteindelijk maar één keertje, tot groot jolijt van haarzelf, uit haar bedje gehaald om te passen. Gelukkig maar, want het viel in eerste instantie wat te smal uit.

“Mama, moet ik nu echt dat rokje passen zo midden in de nacht?” kwam er al gniffelend uit. Ze lag er hoop en al 10 minuutjes in. Maar goed … het ene plezier is het andere waard.

Zakjes mochten ook zeker niet ontbreken! Ik ging zelfs eventjes naar mijn eigen zakkentutorial piepen. Multitasken, moe zijn, … het helpt allemaal niet om logisch na te denken.

MarieCadie.com_voetbaloutfit_detail zak

Ik stikte ook rode biais aan de onderkant van het rokje in plaats van het om te zomen. Dat mocht dat witte stofje qua kleur wel hebben, vond ik. Het gaf het geheel ook meer een ‘sportieve short’ look.

MarieCadie.com_voetbaloutfit_detail lint

Nog een blinkende goal patch op een flashy rood T-shirt gestreken en mijn missy was klaar voor de Red Devils. Alleen jammer dat er geen goal viel! Niet getreurd, zaterdag mogen ze het nog een keertje proberen tegen Ierland. Wij zullen supporteren. En oh ja, voor ik het vergeet. Hier is haar outfit! Tadaaaa ….

MarieCadie.com_voetbaloutfit_detail Tshirt_goal_patch

MarieCadie.com_voetbaloutfit_2

MarieCadie.com_voetbaloutfit_1

Natuurlijk moesten ook haar haren in tenue zijn!

MarieCadie.com_voetbaloutfit_haar

Doe jij ook mee aan de EK-gekte? Of passeren deze dagen zoals alle andere?

Sjot ze!
Katrien

stofje, lint, biais en boordstof: Veritas
sokjes & pompoms tricolore: ook Veritas
voetbalfluitje: gekregen op een verjaardagsfeestje

 

9 gedachtes over “EK gekte? Ik stikte een voetbalrokje voor mijn docher.

  1. haha, keileuk zeg!! heerlijk!! ik mis de voetbalgekte hier wel in het verre Amerika, maar we doen toch zo goed als mogelijk mee! maar dit valt niet te overtreffen!! op naar zaterdag!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s