Pin it & Make it #10 – Ik gaf een heel brood als apero hapje.

Ik hou er van om nieuwe dingen in mijn keuken klaar te maken. En ik hou er nog meer van om mijn gasten die nieuwe dingen voor te schotelen. Dus als we vrienden over de vloer krijgen om een hapje te komen eten, dan ben ik de dagen ervoor op zoek op Pinterest of ik geen lekker, maar anders hapje kan klaarmaken. Ik ging deze keer niet zoeken en pinnen, maar gebruikte een pin die al langer in mijn Foodalicious mapje stond.

Ik liet mijn smaakpapillen beslissen en koos voor het onderstaande ‘Pull Apart Bread’.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 22.09.46

Wéér een pull apart bread, want ik maakte er als eens eentje (klik hier). Alleen is het deze keer anders, met een heel brood nog wel. Echt poepiesimpel én ook heel erg lekker! Wat heb je nodig? Of beter … wat gebruikte ik voor deze versie van het pull apart bread.

  • een heel brood, niet gesneden!! Heel belangrijk, want dat gaan we zelf doen.
  • lookboter
  • mozzarella kaas in sneetjes (niet op de foto)
  • groene olijven
  • zongedroogde tomaatjes
  • gemalen kaas

MarieCadie_PullApartBread_PIMI10

Je begint met het brood dwars door te snijden, zonder door de bodem te snijden. Daarna nog een keertje overlangs. Je brood bestaat nu uit allemaal aparte stukjes, die nog vasthangen aan de onderste korst.

MarieCadie_PullApartBread_brood_PIMI10

Eens je dit gedaan hebt, kan je beginnen met het vullen van het brood. Voorzichtig, zodat je de partjes al niet uit elkaar trekt.

MarieCadie_PullApartBread_broodgevuld_PIMI10

De ene kant vulde ik met de groene olijfjes, de andere kant met de zongedroogde tomaten. Dit geheel steek je dan een kwartiertje tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De lookboter en kaas smelten nu zalig in het brood. En oeps, ik vergat een foto te nemen van het brood dat uit de oven kwam. I won’t do that again! 😉

Heb jij een favoriet apero hapje? Of eentje dat ik zeker eens moet proberen?

Smakelijk,
Katrien

De Pin it & make it challenge werd
in het leven geroepen door Lies van Liesellove.
Klik op het logo om meer te weten.

PinItMakeIt

10 gedachtes over “Pin it & Make it #10 – Ik gaf een heel brood als apero hapje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s