Mijn Julia Sweater met strik is klaar! En ook een kleine tutorial.

Deze week ging ik voor de eerste keer naar het naaicafΓ© bij ons in de buurt, samen met een buurvrouw. Zo ergens binnengaan voor de eerste keer in mijn uppie, dat vind de-dees toch niet zo geweldig plezant, maar met de buurvrouw erbij ging dat allemaal prima! πŸ˜‰

Ik plande om er mijn Julia Sweater van Compagnie M. in elkaar te steken, maar ik had er dus niet op gerekend dat ik de helft van de tijd mijn mouw er terug moest aftornen, wegens te snel gestikt – anyway, dat kan me alleen maar helpen om het de volgende keer beter te doen.

Ik wilde er wel een net andere Julia Sweater van maken, dan die ik al gezien had, wat het me er niet gemakkelijker op zou maken. Ik wilde Γ©n een bredere halsuitsnijding Γ©n een grote strik op mijn rug Γ©n dat allemaal uit een stof dat minder rekbaar was dan waar het patroon voor voorzien is. Waarom gemakkelijk doen, als het ook moeilijk kan, dat denkt mijn hoofd wel meer. Het idee was om er ook nog een quote op te plaatsen, maar na het passen besloot ik toch om dat maar achterwege te laten.

Ik ben echt heel blij hoe het is uitgedraaid! Wanna see?

Julia_bow_mariecadie.com_1Julia_bow_mariecadie.com_6Julia_bow_mariecadie.com_5Julia_bow_mariecadie.com_4Julia_bow_mariecadie.com_3Julia_bow_mariecadie.com_2

Beetje onwennig, zo voor de camera staan in plaats van er achter.

Wil je zelf ook een strik maken aan je Julia Sweater? Hierbij een kleine tutorial … opmerkingen zeker welkom. Want ik schreef nog nooit een tutorial – en als je verwend bent door die van Marte van Compagnie M., kom je hier misschien een beetje bedrogen uit. En ik ben allesbehalve een doorwinterde stikster. Maar toch, een strik-op-de-rug-van-je-Julia-Sweater-tutorial!

 1. Je begint met het patroon van de Julia sweater over te tekenen, of wat had je dan gedacht?! πŸ˜‰ Als je ervoor kiest om een strik achteraan toe te voegen, dan moet je het achterpand en de mouwen apart tekenen. Je neemt het achterpand en tekent rechts Β vanaf 1,5 cm -> 13,5 cm schuin naar beneden. Je start dus met de lijn te tekenen op 1,5 cm van de bovenkant. Vanuit deze twee punten teken je een rechte lijn naar de overkant.Β Tadaaa … je trapezium Γ©n stikpatroon is geboren. Dit knip je tweemaal uit de stof.Julia_bow_tutorial_mariecadie.com

  Julia_bow_tutorial_strikstuk_mariecadie.comkopie

 2. Wil je paspel aan je strik toevoegen, volg dan deze stap. Liever niet? Skip dan deze stap.Β Speld de paspel langs de rand van 1 stukje stof, op de goede kant van de stof. Het koordje moet naar binnen liggen. Stik de paspel vast.Julia_bow_tutorial_paspel_mariecadie.comkopie

  Leg nu het andere strik stukje hier boven op, goede kant van de stof op de goede kant van de stof en stik weer vast, langs de paspel.Julia_bow_tutorial_strik ROR_mariecadie.com

 3. Vergeet ook niet om een klein rechthoekje uit de stof te knippen. Β Dit plooi je in het lang, goede kanten van de stof op elkaar en stik je toe.Julia_bow_tutorial_strik ROR_mariecadie.com
  Je draait het tunneltje dat je nu hebt om, goede kanten naar buiten dus. Plooi deze weer toe (averecht op averecht) en stik de uiteinden aan elkaar. Nu heb je een ringetje om over je strikstukje te schuiven. (Draai dit ringetje binnenstebuiten, zodat het stiksel aan de binnenkant zit.) En naai dit ook met de hand vast op het achterpand.
  Et voila, je hebt een strik op je rug!

  Julia_bow_tutorial_strik rugdeel_mariecadie.comkopie

 4. Nu moet die strik vastgemaakt worden aan het achterpand.
  Ik stikte eerst de strik vast aan het rugdeel en daarna de mouwen. Nu kan je weer verder met de uitleg van Marte! πŸ™‚

Ik ben er echt superbij mee. Het ziet er uit zoals ik in gedachten had … en dat gebeurt niet altijd wanneer je zelf aan een patroon ligt te prutsen. Misschien maak ik er nog eentje in een andere kleur!?

Zelf ook een Julia Sweater maken? Dat kan! Koop het PDF-patroon van Marte hier. Je krijgt dan de uitleg, het PDF patroon om te printen op A4 of A0. Of je kiest om de papieren versie aan te kopen, hier. Trouwens, speciaal voor de verjaardag van de papieren patronen krijg je tot 3 februari Β 1 patroon gratis als je er twee aankoopt! Check alle details van deze actie op de site van Compagnie M.

Vinden jullie dit een geslaagde versie?

Tot naais!
Katrien

 

Stof – glamour sweat:Β Bambiblauw
paspel & reklint:Β Bambiblauw
p
atroon: Julie Sweater Compagnie M.

 

 

31 gedachtes over “Mijn Julia Sweater met strik is klaar! En ook een kleine tutorial.

   1. als het ervan komt: zeker! maar eerst nog een reeks andere naaisels afwerken πŸ˜‰ maar die julia is idd echt een fijn patroon, ik zou het dringend nog eens opnieuw moeten maken!

    Like

  1. Ik was eerst een beetje bang voor de pasvorm, maar valt heel goed mee! De tailleband heb ik toch eerst ‘gepast’ alvorens te knippen en te stikken! En de mouwboorden heb ik er ook maar afgelaten. En ik ben toch ook in love met mijn strikje πŸ˜€

   Like

 1. Super! Dit zou ik je wel willen nadoen, maar dan in een roze of blauwe glittersweatstofje. Niet dat ik zilver niet mooi vind (integendeel zelfs), maar dat heb ik niet meer in mijn kast liggen en ik moet toch dringend eerst eens wat doen met de stofjes die hier nog allemaal liggen πŸ˜‰

  Liked by 1 persoon

  1. Oh maar als je de glittersweat al liggen hebt, zeker doen! En het patroontje natuurlijk. Vergeet niet om de armen te verbreden met die sweaterstof. Ik kocht op het stoffenspektakel nog blauwe sweat om deze versie nog eens te maken! πŸ™‚ Oh enne, laten zien hΓ¨!

   Like

   1. Het patroontje heb ik al eventjes liggen, maar het is er nog niet van gekomen om ook effectief es zo’n Julia in elkaar te steken, al lees ik eigenlijk bijna overal dat dat twee keer niets is πŸ™‚ Maar tijd is hier momenteel een issue, met een tweeling van 6 maanden in huis. Anyway, ik sla de link zeker op en als ik es ergens wat tijd vind voor wat selfish sewing, zal dit het eerste zijn wat ik nog es voor mezelf maak. Ik heb sinds kort ook een blog, dus zal daar dan zeker wat foto’s posten met een linkje naar deze blogpost πŸ™‚
    Ter info trouwens, mijn blog: vanmamashand.blogspot.be. Je mag altijd es een kijkje komen nemen πŸ™‚

    Liked by 1 persoon

   2. Wauw, een tweeling van 6 maanden … daar zal je inderdaad je handen mee vol hebben!!!
    Maar eens geknipt zit de Sweater echt wel snel in elkaar! πŸ™‚

    Like

 2. Ik ben ook van plan op de julia sweater te maken in zo’n glitterstof. Deze rekt inderdaad niet zo heel hard. Heb jij hiervoor de instructies gevolgd die mee in het patroon geschreven zijn? Of gewoon standaard patroon gevolgd?

  Heel mooie versie trouwens!

  Liked by 1 persoon

  1. Als je sweaterstof gebruikt, of ander stof dat niet zo rekt, dan moet je de mouwen wat breder tekenen. Staat achteraan de instructies hoe je dat moet doen. Ik stikte er ook geen mouwboorden aan, want dan kan ik mijn mouwen niet meer opstropen … en dat is een kleine ramp, als ik dat niet meer kan! πŸ˜‰

   Like

   1. Die instructies heb ik inderdaad gevonden. Maar je zou ook de draadrichting van je stof moeten aanpassen. Maar ik heb schrik dat ik dan veel stof ga verspillen. Maar dat heb jij dan niet gedaan? Zal er maar gewoon eens mee aan de slag gaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s