Kraamkost? Ik kreeg een pompoen!

Kraamkost, een woord dat werd gelanceerd door Mme ZsaZsa. In plaats van cadeautjes breng je een zelfgemaakte schotel eten mee voor het pas uitgebreide gezin. Het werd ook het woord van het jaar 2015. Ik kreeg jammer genoeg geen kraamkost, al leek het er wel een klein beetje op. Toen mijn buurvrouw op babybezoek kwam, bracht ze me een pompoen mee! “Kon ik iets lekkers mee maken!”, zei ze. En dat dacht ik ook. Alleen dacht ik dat de dag erna nog en de week erna en zo passeerde er nog een hele tijd. Maar de pompoen bleef liggen …  gelukkig had die pompoen  een houdbaarheid die ik niet voor mogelijk hield. En zo kwam het dat ik er toch een lekkere soep mee op tafel toverde. Geïnspireerd door vtm koken, ging ik aan de slag. Pompoensoep in december, omdat het kan.

Dit zijn de ingrediënten:

1  pompoen
2  wortels
1 aardappel
1 handjevol verse koriander
1 ui
2 cm gember
½ el currypoeder
½ el komijn
bouillonblokje (of twee)
olijfolie
peper
zout

ingrediënten pompoensoep

STAP 1: Je doet 2 eetlepels olijfolie in een hete pan én doet er het currypoeder, de komijnzaadjes en het handjevol koriander bij. Ik was eerst niet zo zot van koriander, maar de aanhouder wint en nu krijg ik bij het ruiken van koriander al het water in de mond! Bon, bak deze 3 ingrediënten een minuutje aan.

FOOD_pompoensoep_olie

STAP 2: Voeg hierbij ook de grofgesneden ui, wortel en gember en stoof verder aan.

FOOD_pompoensoep stap 2

STAP 3: En nu is het aan het hoofdingrediënt om toegevoegd te worden. Hup, die pompoenblokjes erbij! Vul de kookpot met water tot de ingrediënten onder staan en laat een half uurtje pruttelen.

FOOD_pompoensoep_pompoen_waterFOOD_pompoensoep_onderwater

STAP 4: Mixen die handel!

FOOD_pompoensoep_mix

STAP 5: Serveer en werk af met een takje verse koriander. En smullen maar, zou mijn oudste dochter zeggen.

FOOD_pompoensoep_DIY

Misschien niet bijster origineel, maar lekker dat is ze wel, mijn kraampompoen in de soep gedraaid. En zo heb ik ook meteen een gezonde snack in de diepvries steken om af te wisselen met al die chocola die de goedheilig man ons begin deze maand bracht!

Smakelijk!

Katrien

6 gedachtes over “Kraamkost? Ik kreeg een pompoen!

  1. Heerlijk lekker. Als je nog eens een kraampompoen krijgt: ik gaar de ui en pompoenparten in de oven, op een ovenplaat met wat olijfolie overgoten. Dan krijgt de pompoen een rijkere smaak. Ook heerlijk met kokosmelk!

    Like

  2. mmmm, yummy, klinkt lekker, met die gember en zo erbij, moet ik ook eens proberen! kraamkost heb ik trouwens ook niet veel gezien, op 1 vriendin na die me een post soep en een pot eten bracht, was echt zalig!! en de madam van kraamzorg heeft ook wel haar best gedaan… ik vond het alleszins een terecht winnaar, kraamkost zou ik iedereen aanraden! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s